COPD en astma revalidatie

Binnen de praktijk wordt Longrevalidatie voor COPD en Astma aangeboden volgens de Fysio Physics Methode . Hierbij worden nieuwe inzichten en nieuwe technieken gebruikt en behandeld volgens de KNGF-richtlijn COPD.

De behandelen mogelijkheden worden afgestemd op de individuele patiënt. Hierbij worden ademhalingsoefeningen in combinatie met bewegingsoefeningen aangeboden in sportschool Active. Hierbij is  het doel om patiënten meer inzicht, zelfstandigheid en betere omgang met hun klachten te laten ervaren.

Uit onderzoek is gebleken dat COPD patiënten inactiever zijn dan gezonde mensen. De inactiviteit zorgt juist voor een vermindering van de conditie en verlaging van de inspanningstolerantie! Medische begeleiding die gericht is op het verbeteren van de inspanningstolerantie is daarom onmisbaar bij het behandelen van deze patiënten.

Behandeling van mensen met COPD en Astma vind plaats op individuele basis. Hierbij is de doelstelling om patienten te begeleiden naar zelfstandig omgang en training met de longaandoening binnen Active met indien wenselijk fysiotherapeutische begeleiding.

Behandeling vind plaats op verwijzing van een arts.