Cupping massage

Cupping massage is een huid afleidende prikkeltherapie waarbij een flinke prikkel wordt gegeven. Het immuunsysteem wordt geactiveerd waardoor onderliggende afvalstoffen/verhardingen worden opgeruimd. Cupping massage, ook wel koppen massage of vacuüm massage genoemd, wordt al eeuwen toegepast. Hippocrates gebruikte deze methode al 300 jaar voor christus. Er werd toen gebruik gemaakt van oude koehoorns die vacuüm zogen op pijnpunten.

Bij de massage worden de koppen niet stil gezet, maar zacht bewogen. Doordat het weefsel vacuüm getrokken wordt, wordt het dieperliggend weefsel gestimuleerd. De doorbloeding wordt gestimuleerd en stagnaties in het bindweefsel wordt opgeheven. Dieper gelegen gifstoffen worden naar de oppervlakte ‘gezogen’ en zorgt voor verlichting. Tijdens de massage kleurt de huid rood. Dit komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

De massage is uitermate geschikt bij spierspanningen, bij rug-, nek- en schouderklachten. Een cupping massage is uitermate geschikt om cellulitis tegen te gaan. Een cupping massage is een stevige, stimulerende massage en niet geschikt voor mensen die bloedverdunners gebruiken of mensen die snel blauwe plekken krijgen. De massage wordt afgeraden tijdens de zwangerschap.

De positieve effecten van cupping massage
 • Het werkt pijn verlichtend
  Cupping stimuleert de doorbloeding en maakt het weefsel los, het kan helpen bij spierpijn, menstruatiepijn en rug-,nek- en schouderpijn.
 • Het werkt ontgiftend
  Door het vacuümtrekken van het weefsel worden afvalstoffen uit het weefsel onttrokken.
 • Het verbetert je huid.
  Vooral tegen cellulitis, cupping maakt het weefsel los en zorgt dat afvalstoffen afgevoerd worden. Vocht en vetophopingen worden minder.
 • Het helpt tegen spanning en stress
  Het is een massage met een flinke prikkel, maar na de massage voel je je compleet ontspannen.
 • Het werkt weerstand verhogend
  Door de verhoogde bloedtoevoer worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Voedingsstoffen en hormonen komen sneller op de plek van bestemming, waardoor je weerstand verbetert.